Deneyince vazgeçemeyeceğiniz bir tarif - Kruvasan Poğaça
Admin  
2019-02-28   
268 Okunma  
Etiketler  #

 

 

 

Malzemeler:

 

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta (sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket maya

1 tatlı kaşığı sirke

3,5 su bardağı un

 

Açılan hamurların arası için:

Tereyağ

Nişasta

Yapılışı:

Ilık su, şeker ve maya ile hamurun maya karışımı hazırlanır. 10-15 dk bekletilen karışım ile kalan malzemeler yoğurulur ve üzerini kapatıp mayalanması beklenir. Hamur yoğurulup mayalandıktan sonra 8 parçaya ayrılır. Her parça pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Arasına tereyağ sürülür ve nişasta serpilir. Bütün parçalar üst üste aynı şekilde hazırlanır. Sonra hepsi birlikte tepsi büyüklüğünde açılır. 16 parçaya kesilir. İç malzemesi koyulup parçalar sarılır. Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar tepside mayalanması için bir süre bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dakika pişirilir.

 

Afiyet Olsun...

 

 

©2018 Lively Home Concept
ankara escort izmir escort antalya escort eskişehir escort adana escort